به گزارش فانوس دریا، یکی از راه های عمده انتقال گونه های مهاجم علاوه بر مقاصد آبزی پروری، حمل و نقل عمدی و یا غیرعمدی این گونه های ناخواسته از طریق کشتیها، شناورها، قایق های ماهیگیری و تفریحی است. از این رو، متولیان امر، می بایست با مدیریت صحیح بر آب توازن کشتیها از طریق نظارت و اعمال الزامات قانونی در زمینه جلوگیری و یا کاهش خطرات ناشی از انتقال آنها بپردازند.
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/10/%D8%AA%D8%AE%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A2%D8%A8-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%DB%8C-ballast-water-managment.jpg.webp)
مقابله با گونههای مهاجم با مدیریت آب توازن
جهت مقابله با آلودگی ناشی از هجوم گونه های غیربومی آبزی از سه روش: ۱- دریافت و پردازش آب توازن در بنادر، ۲- پردازش آب توازن بر روی کشتیها و ۳- تبادل آب توازن در مسیر راه میتوان استفاده نمود. تکنولوژی های مختلفی جهت تصفیه آب توازن کشتیها در بنادر مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از ۱- فیلتر نمودن ۲- ایجاد سیستم گردابی و چرخشی ۳- روش گرمایی ۴- استفاده از مواد شیمیایی و ضد عفونی کننده ها ۵- از طریق تابش اشعه فرابنفش ۶- استفاده از امواج فراصوتی ۷- الکترولیز آب ۸- پرتاب الکترونهای شتاب دار. روشهای اشاره شده روشهای اثبات شده ای است که صنایع دریایی جهت کاهش خطرات آب توازن کشتیها از آنها استفاده مینمایند.